En bokidé

Drömmer du om att skriva en bok? Saknar du tiden? Kunskapen? Vi hjälper dig. Det enda du behöver ha är en idé. Det är du som står för innehållet – vi står för hantverket, som spökskrivare.

Vi spökskriver självbiografiskt, skön- och facklitterärt, ungdomslitteratur och barnböcker.

Vi tar betalt i förskott per producerad boksida. En roman på 250 sidor kostar alltså en del att framställa. Vi hjälper dig på vägen med att få ditt manus utgivet, antingen själv eller med hjälp av ett hybridförlag.

Hur går det till?

Det är den vanligaste frågan vi får. Det finns flera svar på den frågan. Men det vanligaste sättet är att vi träffas fysiskt om inte avståndet är för långt. Vi utgår från Stockholmsområdet men har kunder över hela Sverige, Europa och faktiskt världen. Möten kan ske via Skype.

Vi börjar med att tillsammans upprätta en projektplan över din blivande bok.
Vi hjälper dig med att skriva manuset, vi agerar spökskrivare. Du kan även själv bistå med skrivande i samarbete med någon av oss.

När boken är färdig ska manuset redigeras, sedan korrekturläsas. Detta görs av externt anlitade proffs.

Till din färdiga bok behöver vi ta fram ett författarporträtt och själva manuset ska formges av en grafisk designer. Vi hjälper dig att skriva baksidestext och författarpresentation. Vill du ge ut ditt manus på något annat språk än svenska ordnar vi med en översättare.

Sedan ska manuset marknadsföras för att senare tryckas. Antingen som print on demand, eller lagerförd upplaga. Vi hjälper även till med presskontakter.