Om oss

Jenny D

Jenny Dahlberg, 40 år.

Jag har mångårig erfarenhet av det skrivna ordet och manusframställning som spökskrivare och har haft flera av mina kunder i tv-sofforna, radio, tidningar och tv-program. Jag har skrivit egna böcker samt ett 20-tal spökskrivna böcker och annat textrelaterat material.

Tore S

Tore S Börjesson, 55 år.

Jag är en erfaren skribent med stilistiken som särmärke. Efter vändor på Dagbladet och Dagens Nyheter kom jag till Aftonbladet – och blev kvar i 23 år. Jag har i huvudsak sysslat med längre personporträtt av artister samt personligt hållna krönikor, väldigt ofta med musiken närvarande. Jag har skrivit boken som medföljer Ebba Gröns musikaliska karriärsammanfattning ”Boxen” och medverkat i antologier om Thåström och Håkan Hellström. Som författare har jag gjort den kritikerhyllade ”Dregen – Självbiografin” (2013, Norstedts), biografin om AIK-hockeylegenden och Boston Bruins-proffset Mats ”Mördarn” Thelin – titel: ”Mördarn” (2014, Idrottsförlaget). Samt skrivit merparten i jubileumsboken och praktverket ”Hammarby Fotboll 100 År” (2015, Idrottsförlaget). Jag har dessutom varit redaktör för ett antal titlar, senast ”Fotboll i Londons Utkanter – Are You Here For The Game?” (2015, Idrottsförlaget). Jag har skrivit om alla och allt, men kultur- och sportsfären har varit fundamentet. Den som anlitar mig anlitar en penna med klass och stil.

Josefine

Josefine Lindén, 37 år. 

Jag är författare, journalist och civilingenjör med ett förflutet på bland annat TV4. 2014 romandebuterade jag och sedan dess har jag skrivit fyra böcker till. Bok två blev en biografi på fotbollsspelaren Daniel Tjernström. Han pratade aldrig om sig själv med journalister och hade tackat nej till biografiförslag förut men kände att han vågade prata med mig. Detta är jag mycket tacksam för. Bok tre blev en barnbok och bok fyra en biografi i romanform. Om musikern Johan Häglerud som levde som blind men plötsligt kunde se himlen en dag när han var nitton år. Bok fem är en roman, den heter TIFO och är en historia om fyra fotbollssupportrar, skriven från ståplats bland bengaler och kärlek. Boken släpps på Natur&Kultur i mars 2016. Jag arbetar som författare och åt flera förlag som redaktör och med korrektur. Jag kan hitta rätt förlag till din bok när vi skrivit den bra nog. Jag hjälper dig gärna med allt från att skriva ner din egen historia, en romanidé, en journalistisk text eller krönika. Eller något helt annat? Välj du.

 

annsofie_2

Annsofie Thörnroth, 42 år. 

Huvudsakligen arbetar jag som projektledare åt förlag och enskilda författare – från bokidé till tevesoffan. Jag har över tio års erfarenhet från olika bokförlag som projektledare, produktutvecklare, fackboks- och läroboksredaktör och korrekturläsare. Favorituppdragen utöver korrekturläsning är att hjälpa till med struktur, textredigering och målgruppsanpassning. Jag vet vad som gör en bok attraktiv för förlagen och hur du får den utgiven. Utbildad svensklärare för vuxenutbildning och leder kurser på utbildningsföretag och folkhögskola i skrivande, litteraturvetenskap, retorik och bokutgivning. Chefsutbildning och certifieringen i projektledning (IPMA)  har lett till stora projektuppdrag för bl.a. UR och Liber. Författare till kursboken Svenska etc.

 

bildpres2

Ivana Vukadinovic, 31 år

Jag är skrivande journalist och författare. Främst skriver jag personporträtt och reportage. Jag har jobbat som reporter på en rad dagstidningar. 2015 debuterade jag med boken Café ÖstergötlandIsaberg förlag. På samma förlag ska jag ge ut ännu en bok, denna gång handlar den om restauranger runt Vättern. Boken beräknas att komma ut våren 2017.

Jag har gått Skrivarskolan på Ölands folkhögskola och under skolåret skrivit en skönlitterär roman. Jag jobbar snabbt och noggrant och har lätt för att samarbeta.